Allmänna villkor

Vid beställningar gäller följande villkor mellan dig som kund och Relation Reminder AB För alla beställningar krävs accept av offert. Detta innebär att kunden alltid måste godkänna sin offert via signering direkt i offerten för att det ska bli till en order. Därefter är er order bindande och de produkter vi tryckt eller levererat till er skall betalas av er.

Om ni avbokar order

Vi tar alltid ut en avgift vid avbokning av order på 350 kr. Detta för att täcka kostnaderna för vårt arbete vi lagt ner. Avbokas order efter att vi har tryckt eller levererat dina produkter debiterar vi hela beloppet.

Betalningsvillkor

Betalning sker mot faktura efter sedvanlig kreditkontroll. Efter godkänd kreditkontroll så sänds fakturan via brev eller e-mail efter levererad order. Vi fakturerar företag och organisationer. Privatpersoner & föreningar betalar i förskott. Fakturan som skickas till dig ska betalas inom 10 dagar om inte annat är överenskommet. En faktureringsavgift tillkommer med 19 kr vid brev faktura men ej vid faktura via e-mail. Genom att du godkänner detta avtal så godkänner du kredittiden. Vid påminnelse tillkommer en avgift på 50 kr samt en dröjsmålsränta på 8.5%. Därefter går ärendet vidare till inkasso och sedan Kronofogden. Alla bedrägerier polisanmäls med rättslig följd.

Returer

Eventuella leveransanmärkningar skall vara oss tillhanda inom 8 dagar från det att varan/varorna mottagits. Returen ska innehålla varan/varorna i originalförpackning samt följesedel och faktura.

Reklamation & Skadestånd

Reklamation av vara med synligt fel ska aviseras inom 8 dagar. Övriga reklamationer aviseras snarast möjligt. Returer av reklamerade varor ska innehålla följesedel och faktura. Vad gäller vårt ansvar för fel och/eller dröjsmål, skall reglerna i köplagen (1990:931) gälla med det undantaget att vi inte skall ansvara för någon indirekt skada samt att eventuell skadeståndsskyldighet för oss är vi begränsad till ett belopp om sammanlagt högst 5 000 kr gentemot varje kund.

Leveransvillkor

Normal leveranstid är ca. 10-15 arbetsdagar från den dag man godkänt offert och korrektur. Om snabbare leverans önskas skall ni kontakta oss för separat överenskommelse. Kostnaden för frakt och eventuella postförskottsavgifter tillkommer alltid på ovanstående priser. Vi har också möjlighet att leverera via bud. Vid större försändelser eller bud leveranser blir fraktkostnaden högre. För leverans som inte löses ut förbehåller vi oss rätten att debitera er för övriga kostnader som svarar mot kostnader för bl a frakt, returfrakt, hanteringsavgift och expeditionsavgift.

Transport

Vid transport från oss till kund är vi ansvariga om varan skadas eller kommer bort under transporten. Vid förseningar som är orsakat av transportbolag står vi utan ansvar. Vid transport från er till oss är ni ansvarig om varan skadas eller kommer bort under transport.

Garanti

Vi ansvarar för att levererar våra produkter på avtalade datum. Det vi inte kan ansvara för är eventuella problem och/eller förseningar orsakade av speditörer/leveransbolag.