Reklammuggar - Muggar med eget tryck

Reklammuggar är en klassisk reklamprodukt som återfinns på många arbetsplatser. Vi erbjuder alla typer av muggar med tryck stengodsmuggar, plastmuggar, Pappersmuggar, engångsmuggar med tryck mm.

Hittar ni inte det ni söker?

Ring oss 08-441 05 00

Chatta och få svar direkt

kundservice@relationreminder.se

Muggens historia till dagens mugg med tryck

De äldsta dryckeskärlen som funnits av arkeologer var gjorda av ben och hade knappt något handtag, dessa var inte muggar. De första muggarna är relaterade till den yngre stenålderns krukmakeri vilka har hittats i Kina och Japan och daterats till 10 000 före vår tideräkning. I början formades all keramik av händer, men arbetet underlättades sedan genom uppfinningen av drejskivan någon gång mellan 6500 och 3000 före vår tideräkning. Det var relativt lätt att lägga till ett handtag till en kopp i processen, vilket resulterade i en mugg. Största nackdelen med dessa muggar var de tjocka väggarna som gjorda att det var svårt att dricka ur dem. Väggarna förtunnades med utveckling av olika tekniker av metallbearbetning. Muggar av metall var tillverkade i brons,silver, guld och även bly, från 2000 före vår tideräkning, men var svåra att dricka ur tillsammans med varma drycker. Trämuggar producerades troligen från den äldsta tiden, men de flesta av dem har inte kunnat bevarats till nuvarande tid. Uppfinningen av porslin på 600-talet i Kina förde en ny era med tunnväggiga muggar som passar både varma och kalla drycker, som vi har i dagens reklammugg,

Reklammuggar material/användningsområden

Reklammugg är en robust typ av kopp som ofta används för att dricka varma drycker, såsom kaffe, te eller choklad. Muggar per definition har handtag och rymmer en större mängd vätska än andra typer av koppar. I formella miljöer används sällan muggar till servering, då istället specifika tekoppar eller kaffekoppar är att föredra. De gamla muggarna var ofta ristade i trä och ben eller formad av lera, de moderna tillverkas av keramiska material såsom keramik, porslin och stengods. Vissa är tillverkade av förstärkt glas, till exempel pyrex.

Andra material, inklusive plast, stål och lackerad metall är att föredra för att reducera vikt och värmemotstånd, vilket är till fördel för till exempel campare. Muggar med tryck eller reklammuggar som det också kallas använder sig av tekniker som screentryck och dekaler används för att tillämpa dekorationer och reklam, dessa bränns in på muggen för att säkerställa varaktighet.

Allmän design och funktion i en reklammugg

Mugg med tryck har en design som syftar till värmeisolering, de tjocka väggarna i en mugg i jämförelse mot de tunna i en tekopp har en isolerande funktion och förhindrar drycken från att kylas av eller värmas upp på kort tid. Botten på muggen är sällan platt, den är oftast endera konkav eller försedd med en extra kant, detta för att reducera den termiska kontakten på den yta vars muggen är placerad. Dessa funktioner lämnar ofta en karakteristisk O-formad fläck på ytan. Handtaget eller örat håller handen och fingrarna borta från muggens heta sida. Av samma anledning för värmeisolering är muggar oftast tillverkade av material med låg värmeledningsförmåga, såsom lergods, benporslin och glas.

Muggar med tryck

Relation Reminder erbjuder inte bara reklammuggar (stengodsmuggar). Vi erbjuder även metallmuggar, plastmuggar, glasmuggar, och pappersmuggar. Nedan en kort presentation av några av de mest populära muggtyperna.

Stengodsmuggar / fotomuggar
En storsäljare som också kallas reklammuggar, är tåliga och prisvärda. De kan ha matt eller blank yta, med eller utan öra. Det finns även möjlighet att trycka över hela muggens yta. Stengodsmuggar är till dig som bara vill ha en helt vanlig mugg!

Porslinsmuggar
Porslinsmuggarna är elegantare och tunnare än stengodsmuggarna men också dyrare och ömtåligare.

Glasmuggar
Glasmuggar finns i transparent och frostat/färgat glas och är ömtåligare än stengodsmuggar.

Plastmuggar
Plastmuggar klarar tuffare tag med en generös tryckyta. Perfekt ute i naturen, arbetsplatsen eller om det ska användas av barn.

Metallmuggar
En rejäl mugg som också klarar tuffare tag men lite mer elegant än plastmuggarna.

Pappersmuggar/engångmuggar med tryck
Vi erbjuder snygga och kvalitativa pappersmuggar med tryck till låga priser. Pappersmuggar är en mycket bra reklamprodukt på cafét, restaurangen, mässan eller företaget.