Reklamgodis

Förpackat godis är en liten detalj som kan ge stora effekter för affärerna. Inte minst genom att upprepa sin logotyp många gånger skapar igenkänning. Att göra det med hjälp av goda smaker och budskap på förpackningar kommer att bidra till att relationer kan inledas och byggas genom färska minnesbilder.

Hittar ni inte det ni söker?

Ring oss 08-441 05 00

Chatta och få svar direkt

kundservice@relationreminder.se

Godis historia

Godistillverkningen i Sverige startade efter att chokladdrycken fått uppmärksamhet. Under 1600-talet spreds kunskapen att raffinera socker i Europa och under 1700-talet började apoteken att producera kandisocker (även kallat bröstsocker). Det bestod av kristalliserade sockerlösningar smaksatta med kryddor. Eftersom socker var dyrt och exklusivt riktade det sig till förmögna. Apotekens monopol på karameller stod sig fram till slutet av 1800-talet, då den skånska sockerbetsproduktionen tog fart och godisfabriker kom till. År 1872 började Cloetta tillverka chokladkakor och praliner i en fabrik. I början av 1900-talet blev godistillverkningen storskalig och godisförsäljningen till allmänheten tog fart. De första decennierna på 1900-talet var det främst gräddkola som gällde, sedan kom tillverkning av skumgodis och gelégodis på 1930-talet. Tillverkarna experimenterade med former och många finns ännu kvar, som geléhallon, sega råttor, geléhjärtan, gröna grodor och verktygsformade godisbitar.

Konsumtionen av godis i Sverige

Konsumtionen av godis har i Sverige ökat de senaste decennierna och i synnerhet när självplock av lösgodis blev vanligt i de flesta livsmedelsbutiker och kiosker under 1980-talets mitt, sedan tidigare regler emot detta hade lättats. Vid storhelger ökar godisätandet ytterligare, och vid början-mitten av 2010-talet var påsken ledande godishelg tätt följd av Halloween och julen.[3] Svenskarna äter 17 kilo godis per person och år, vilket är mest i världen och dubbelt så mycket som genomsnittet i EU.[4]

Världens största tillverkare av godis

Världens största tillverkare av godis är amerikanska Mars Incorporated följd av Mondeléz International. Andra stora bolag är Bimbo (Mexiko), Nestlé, Hershey's och Ferrero.[2] Större tillverkare i Sverige är Marabou (Mondeléz International) och Cloetta. Toms-Webes har flyttat tillverkningen till Danmark.

Företagsgodis - godis reklam

Reklam godis, varför?

Reklamgodis, eller godis med tryck är väl beprövad och prisvärt sätt att marknadsföra sitt företag. Mottagaren av reklamgodiset förknippar företaget med något positivt. Relation Reminder erbjuder alla typer av reklamgodis: choklad, karameller, kolor tablettaskar, reklamklubbor, och godispåsar mm.

Ekologiskt reklamgodis & certifierade karameller

Nyhet för i år är vårt ekologiska och Fairtrade-certifierade karameller, choklad och klubbor.

Alternativ till reklamgodis
I vårt sortiment av reklamgodis finner du även olika typer av energibarer, dextrosol, tuggummin, kakor, naturgodis mm.