Post-it block med tryck

Post-it lapparna har otroligt många användningsområden och på många olika platser arbetet, skolan, hemmet etc. Vi erbjuder Post-It block i alla möjliga former. Alltifrån standard storlekar till block och egna mallar. Post-it hjälper dig att organisera din dag!

Hittar ni inte det ni söker?

Ring oss 08-441 05 00

Chatta och få svar direkt

kundservice@relationreminder.se

Post-it block med tryck

Post-It är ett självhäftande pappersark som säljs i kub. Den vanligaste Post-It-lappen är kvadratisk och ljusgul, men de förekommer i nästan alla färger och former. Post-It-lappen uppfanns av Spencer Silver och Arthur Fry vid företaget 3M i USA, och introducerades år 1977. Det återanvändningsbara klistret som utgör stommen bakom lapparna kom till när uppfinnaren Spencer Silver försökte skapa ett superlim, men resultatet blev detta klister som kunde bli borttaget med lätthet. Han försökte ändå få företaget att använda det, men ingen brydde sig. Fyra år senare blev medarbetaren Arthur Fry irriterad över att de papper han använde som bokmärken i sin notbok föll ut så fort han öppnade boken och kom då ihåg Spencers uppfinning och strök lite av klistret på sina bokmärken och resultatet blev perfekt. Han sålde då sin uppfinning till 3M som började marknadsföra det 1977.

Post-it och handskriftens kraft

Det talas mycket om hur handskrift är på väg att försvinna. Med teknikens framväxt, som började med skrivmaskinen och som sträcker sig hela vägen till smartphones, är det inte överraskande att vi skriver för hand mindre än någonsin tidigare. Och det är sant att skriva brev eller långa meddelanden till varandra må vara en förlorad konst, särskilt när det gäller att kommunicera i affärer eller över långa avstånd.
Men det finns en plats där handskrift fortfarande frodas, och det är i de korta meddelanden som du skriver till dina nära och kära. Det är svårt att föreställa sig en värld där vi inte vill lämna en lapp som talar om för någon att vi kommer hem sent, ber någon att släppa ut hunden eller påminner någon om att vi älskar dem. Och utan handskrift, i all sin unika och ofullkomliga skönhet, hur skulle vi omedelbart kunna veta vem lappen kom ifrån? Hur skulle vi kunna känna bandet som binder oss till den person som skrev den? Hur skulle vi kunna sätta en prägel som gör den glad eller brådskande eller tacksam?
Utan handskrift skulle mammor få det svårt att skicka en lapp i sitt barns matlåda med en lyckönskan inför ett biologiprov. Lärare skulle inte kunna lämna en uppmuntrande lapp till en elev som haft en jobbig dag. Och många av oss skulle inte kunna ge oss själva uppmuntran i spegeln varje morgon.
Vår handskrift ger oss kraft att knyta an, oavsett om det är till någon vi älskar, någon som behöver vår hjälp eller kanske t.o.m. med en del av oss själva när vi behöver lite uppmuntran.
Hos Post-it Brand är vi stolta över vårt bidrag till att hålla handskriften levande

Tips på hur du kan använda dina post-it lappar.

Skaffa motivation genom post-it lappar

Du bör ha en anledning till ditt sparmål – det kan vara att betala av vissa lån, att spara till en insats på ett hus eller att åka på en otrolig semester. Vad det än är kan du skriva ner (eller rita en bild) på en Post-it Note och lägga den någonstans där den påminner dig om att inte spendera pengar i onödan: i din plånbok eller handväska, på din instrumentbräda eller på ditt skrivbord på jobbet

Håll koll på dina utgifter med post-it

Som ett första steg ta en post-it och skriv ner varje transaktion du genomför, vid den tidpunkt du gör den. När du är mer medveten om pengarna du spenderar är det mer troligt att du spenderar mindre. Att föra register är också ett utmärkt sätt att upprätta realistiska mål för dina utgifter. Släng ner ett block Post-it Notes i din handväska eller ficka, och skriv ner alla dina utgifter. Vid dagens slut kan du sätta in varje post it lapp i ett anteckningsblock, eller ta ett foto med din telefon för att spara ett register över dina utgifter en längre tid.

Sätt upp dina mål med post it

Ta fram ett par punkter där du kan spara några kronor baserat på de transaktioner du genomfört under den första månaden. Det kan handla om att skippa utelunchen ett par gånger i veckan, att vänja dig av med att dricka lightläsk eller att slopa ditt abonnemang på digitala tv-kanaler – men vad det än är bör du sätta upp ett sparmål för kommande månad. Skriv det på en Post-it Super Sticky Note och ha den i din budgetbok, på datorskärmen eller i din kalender så att du inte glömmer det.

Ge dig själv en belöning med post it

Ge dig själv en belöning när du har uppnått ett av dina utgiftsmål för månaden. Välj en billig belöning i början av månaden och använd din framgång som ett skäl till att fira. Det kan vara en stor bägare med lyxig glass, en hyrfilm eller en flaska vin – vad det än är, se till att det är något som du verkligen kan njuta av, men som fortfarande inte kommer att förstöra ditt sparmål. Sätt en Post-it lapp. På månadens sista dag i din kalender, där du har skrivit ner din belöning för att påminna dig själv om det du har att se fram emot.